PROJECT DE APPELGAARD
10 vrijstaande woningen te Leidsche Rijn Utrecht

De Appelgaard betreft een plan met 10 prachtige royale villa’s gesitueerd aan de rand van het Máximapark. Het Máximapark is het stadspark in het hart van Leidsche Rijn.

10 vrijstaande woningen te Leidsche Rijn Utrecht

Wonen in De Appelgaard

Een park waar u naar hartenlust kunt sporten, fietsen, wandelen, luieren, picknicken en genieten van de natuur. Het plan ligt direct langs Het Lint aan de Leuvenumseboslaan. Het Lint is een 8 km lange recreatiestrook rondom het Máximapark en herbergt vele mooie plekjes. Eén van die mooie plekjes is de locatie van De Appelgaard. De naam De Appelgaard komt voort uit de historie van het gebied dat eens werd gekenmerkt door de fruitteelt.

DE WONINGEN
Licht, lucht en ruimte zijn de sleutelwoorden voor Rien de Ruiter van Klunder architecten, de ontwerper van het plan. In de villa's van De Appelgaard zijn deze vertaald door grote glasvlakken aan de tuinzijde, die het wonen plezierig maken. Aan de voorzijde hebben de villa's een panoramisch raam met een prachtig uitzicht op het park. De villa's zijn parkgericht, waardoor er zonnige, overigens zeer royale, achtertuinen ontstaan.

Elke villa is anders en heeft een eigen identiteit. Er is variatie in woningtypen, in kleuren van bakstenen, dakpannen en verschillende raampartijen.

PROGRAMMA
10 villa's

ONTWERP
Klunder architecten

BOUW
Vergeer Bouw

 Status: Gerealiseerd